Info

header_info
Livet har indhold, når man er sammen med andre

 

Baggrund

Ældre med anden etnisk baggrund end dansk er en lille gruppe, der er særlig sårbare, men som ofte overses i den mere generelle ældredebat. De er særligt ramt af social isolation pga. begrænset kulturel indsigt og sproglig formåen.

Vi-senior er en netværkscafé, hvor målgruppen er vietnamesiske ældre fra 60-90 år. Netværkscaféen er drevet på frivillig basis med støtte fra vores sponsorer.

 

Formål

Vores formål er at øge livskvalitet og sundheden for vietnamesiske ældre borgere ved at styrke deres sociale netværk på tværs af religion og politiske overbevisninger. Det gør vi ved at etablere et sted, hvor de vietnamesiske ældre kan mødes med nogen, som de deler fælles historier, sprog og erindringer med.

Udover at det sociale samvær skal fungere som et alternativ til de fire hvide vægge derhjemme, er det vores mål at bygge bro til Århus kommunens tilbud til ældre samt at udbrede kendskab til dansk sprog og kultur. Det sker på de ældres præmisser og forudsætninger.

 

Aktivitet

Hver anden søndag mødes vi i Bydelshuset, Tilst fra kl. 13.30  – 16.30. Vi spiller bingo, øver sangteknik, synger karaoke og kor, snakker og hygger os over et let traktement. Derudover arrangerer vi hytteture og udflugter for vores medlemmer.

 

Værdi

Vores logo er inspireret af yin og yang, der symboliserer harmoni og balance.
Arbejdet med mennesker kræver samtale og forståelse, hvilket kommer til udtryk i de to talebobler. Det handler om kommunikation og tilgangen til mennesker. Vil man hjælpe vietnamesiske ældre, f.eks til øget sundhed og livskvalitet, skal man tage udgangspunkt i deres forudsætninger, behov og hvad der er meningsfuldt for dem. Disse to talebobler er sat sammen for at skabe samhørighed.

Vi går i små skridt, men vi bevæger os og skaber små forbedringer, der gør en forskel for vores ældre.

Farverne symboliserer varme, kærlighed, sundhed, glæde og trivsel. VI-SENIOR står både for vietnamesiske seniorer, men VI henviser også fællesskabsånden.

 

 

 

Spread the love
Scroll to top