Galleri fra Trivselsagent kursus

 Siden oktober 2019 har vi haft fire forløb og kan i sommer 2021 fejre de første 20 nyudklækkede Trivselsagenter med en diplomoverrækkelse. Herunder er nogle billeder og citater fra undervisningen, hvor Trivselsagenter drøfter mange af de faktorer, som gør det svært at bryde de ældres ensomhed. Det handler blandt andet om sociale forbehold, en anderledes sundhedsforståelse/bevidsthed samt kulturelle og sproglige begrænsninger. I undervisningen bringer vi Trivselsagenternes viden og erfaringer om egen kultur og målgruppe i spil, så de kan være med til at skabe øget kulturel forståelse og brobygning mellem lokalsamfundet og de ældre borgere. Her finder du artiklen om de ressourcestærke kvinder, der gør en kæmpe forskel i deres lokalområder og få del i Trivselsagenternes indsigt i ensomhedens mange ansigter blandt etniske minoritetsældre i Danmark i vores projektguide ”Trivselsagenter – nøglen til fællesskab for etniske minoritetsældre".

[envira-gallery id="2008"]

Citater fra undervisningen:

Sprogproblemer gør dem ensomme

"Sproget er et stort problem. De bliver ensomme og isolerede fra samfundet, fordi de kan ikke se fjernsyn eller høre radio. når man ikke forstår dansk, så forstår man ikke, hvad der foregår omkring én, f.eks her under Corona, hvor det er svært for mange etniske minoritetsældre at følge med. De bliver utryg" (Fatima)

Bevidstheden omkring sundhed

”Vi har arbejdet siden vi var børn, så det har sat sig i vores kroppe. Vi har brugt kroppen, men har ikke passet på den. Og kroppen passer jo ikke sig selv. Vi kender ikke til den rette teknik f.eks hvordan man går ned i knæ, når man skal løfte noget. Vi bukker os bare ned. Og så har vi heller ikke for vane at dyrke motion eller gåture som danskere, for der hvor vi kommer fra skal man have en grund til at gå eller løbe. Enten går vi efter noget eller flygter vi fra noget” (Maryam).

Behov for holdningsbearbejdning

”Vores ældre har svært ved at tænke muligheder i alderdommen. Hele livet tænker de kun på børnene, når børnene er kommet godt af vejen, så har de ikke mere. De tror ikke de kan noget eller der er noget for dem i alderdommen. De har den holdning, at hvis man er gammel og syg, så skal man ligge. Det at holde sig aktiv på trods af ens fysiske og psykiske skavanker kræver en holdningsbearbejdning” (Fatima)

Del
Scroll to top