Video

Vi-Senior deltog i årsløb i mange aktiviteter med henblik på at styrke de ældres sociale fællesskab, heriblandt et højskole ophold på livsstilshøjskolen Gudum ved Lemvig i samarbejde med Fonden Ensomme Gamles Værn.

Filmen om Trivselsagenter - en ny vej til opsporing af ensomhed blandt ældre minoriteter er en del af erfaringsopsamlingen fra Sundhedsstyrelsens pulje "Sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre".

Her kan du se Vi-Seniors aktiviteter fra opstart i år 2016 til 2018.
Sau đây xin được tổng kết những sinh hoạt của Hội Cao Niên Vi-Senior từ ngày thành lập (2016 – 2018). Xin mời quí vị cùng xem

Kate og Sara er begge frivillige Trivselsagenter, hvis formål er at forebygge ensomhed blandt ældre. De har forskellige baggrund, afsæt og motivation, men mødes på Trivselsagent kurset med et fælles ønske om at hjælpe andre til øget sundhed og livskvalitet.

Appetit på livet er titlen på et idékatalog med tilhørende film. Her får du historien om de vietnamesiske bådflygtninge fra 1980'erne, der nu er blevet gamle i Danmark, om lysten til livet og nærende ældrefællesskaber.

Blandt den stigende andel af ældre 60+, der ikke er født og opvokset i Danmark, er der tit bekymringer om, hvordan ældrelivet vil være. Et af de spørgsmål, der tit stilles er: "Kan jeg stadig få den mad, som jeg kender og er vokset op med, når jeg en dag ikke kan lave det selv?"

Kort teaser til filmen Ensomhed, Omsorg og Fællesskab.

Min kusine og jeg kom til Danmark i 1980. Efter 42 år i Danmark reflekterer vi over livet som flygtningebørn. Med denne film vil jeg gerne åbne op den kasse, som mange af os bærer rundt med selv, hvor det bliver den enkeltes problem. Den kan være utrolig tung at bære alene, men bliver lettere, når man bærer den sammen med andre.

Trivselsagenten, Manilla er hovedpersonen og stifter af foreningen “Bryd ensomheden”, hvis formål er at forebygge ensomhed og social isolation blandt den asyriske gruppe.

Mangler du eller én du kender hjælp, støtte eller fællesskab? Det hele er samlet på Socialkompasset.dk.

Del
Scroll to top